.

De 6e wet van succes: positieve verwachtingen en aantrekkingskracht

 

aantrekkingskrachtEr is een geheim. Een geheim waarmee je de dingen die je wenst uit kunt laten komen. En in alle eerlijkheid het is een enorm geheim!

Dat geheim is mindset. Laten we wel zijn, zonder de goede mindset kom je nergens. Een goede mindset ondersteunt je en helpt je hindernissen en tegenslag te overwinnen.

Een mindset die je ondersteunt gaat samen met positieve emoties. Met blijdschap, positieve verwachtingen en vertrouwen. Het is een mindset die sterk verweven is met emoties.

Hoe sterker die positieve emoties zijn, des te meer stralen ze uit. Mensen komen naast je zitten in de trein en beginnen een gesprek met je. Waarom? Omdat je uitstraling hen uitnodigt.

Een positieve mindset, met positieve verwachtingen heeft een bijzonder aantrekkelijke werking. Een bijna onvermijdbare aantrekkingskracht. Dit kun je heel simpel ervaren en jezelf aanleren

Ervaren hoe een positieve mindset mensen aantrekt kan heel simpel. Neem je voor om voortdurend een kleine glimlach op je gezicht te hebben. Kijk iedereen die je tegenkomt aan en kijk gewoon eens wat er gebeurt.

Waarom een positieve mindset mensen, en dus oplossingen aantrekt ,is een (voor sommige mensen) wat ‘wazig’ gebeuren. Maar ik ga je heel concreet en praktisch uitleggen hoe dit werkt.

De 6e wet van succes bestaat namelijk uit 3 delen of subwetten. Voordat ik je die ga vertellen is nodig dat ik je vertel hoe het universum werkt, wil je me tenminste niet voor een complete gek verslijten ;)

Alles in het universum heeft een frequentie. Misschien heb je wel eens gehoord dat alles energie is? Nou, energie bestaat uit trillingen, verschillende energieën hebben verschillende frequenties van die trillingen. Nu je dat weet, kan ik je die drie subwetten uitleggen.

The law of vibration: Emoties en gedachten hebben ook een frequentie. Sterker nog, emoties en gedachten hebben de hoogste frequentie. Daarom hebben ze ook heel veel invloed op mensen.

The law of repulsion: tegengestelde polen stoten elkaar af. Negatieve gedachten die negatieve gedachte tegenkomen doen exact hetzelfde. Denk maar aan twee magneten,  zet je beide negatieve zijden tegen elkaar dan kun je duwen tot je een ons weegt. Maar de positieve zijden trekken elkaar van grote afstand al aan.

Het is goed om succesvolle mensen en positieve mensen te bewonderen. Om van hen te leren en te kijken wat zij doen en hoe ze dat doen. Negatieve gedachten over andere mensen, zoals jaloezie op hun succes, stoten jouw eigen succes af.

De 3e subwet is de law of sympathic resonance: frequenties versterken elkaar. Denk maar eens aan de harmonieën in muziek, hoe de ene toon de andere oppakt, versterkt en voortstuwt. En bepaalde trillingen kunnen zelfs andere instrumenten laten resoneren.

Jouw positieve gedachten en emoties doen exact hetzelfde met andere mensen. Ze versterken de positieve gedachten en waar ze niet zijn kunnen ze die zelfs aanzetten. Ik kan je de kracht en het belang van een positieve mindset en verwachtingen niet genoeg onderschrijven!

Overigens is dit wetenschappelijk bewezen, helemaal tot op atomair niveau. Klinkt vreemd? Lees dan het boek ‘Een kleine geschiedenis van bijna alles’ van Bill Bryson maar eens, dan is je niets je meer te gek. En dat is bewezen en feitelijke geschiedenis! (Tip: kies het Engelse origineel in audioboek!)

Heb je te maken met moeilijke situaties, met ruzies of onenigheid, problemen of vastzittend gedrag, dan is belangrijkste bijdrage je positiviteit. Negatieve gedachten over anderen, hun gedrag of acties werken averechts en houden je tegen. Je weet nu hoe dat komt.

Kijk je daarentegen met een positieve mindset naar mensen en hun gedrag, dan openen er zich mogelijkheden voor onderzoek. En daarmee voor vragen, interesse en nieuwsgierigheid. En wat je zegt, de taal en woorden die je gebruikt  is daar ontzettend nauw mee verbonden.

Warme groet,

Michael

PS: Leer hoe je in meest moeilijke omstandigheden een positieve mindset kunt houden. Jouw taal- woordgebruik is daar direct aan verbonden. Dus zijn je communicatieve vaardigheden sterk, dan is je positieve mindset sterk. Ontdek hoe dat in elkaar grijpt bij mijn programma Now we’re talking op 29 en 30 januari en leer hoe je succesvol, effectief en gelukkig wordt.

 

Wil je hieronder  je reactie op dit artikel geven? Heel graag, ik nodig je van harte uit!

(c) 2013 Michael Schulze, Ad acta mediation, alle rechten voorbehouden.

Artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of website? Prima, onder vermelding van de onderstaande tekst (inclusief werkende link):  ”Door Michael Schulze, www.minderruzie.nl. Nu met gratis eBook “Hoe versla ik een gorilla?” via  http://www.adacta-mediation.nl/ezine/

 

Leave a Reply