.

Durf jij te dromen?

 

Droom succesJezelf zo vrij voelen als een vogel. Meedeinen op de golven in de lucht en zwierig van links naar rechts glijden. De wind in je haren en op je gezicht. Dat vrije gevoel, dat is toch waar de gebroeders Wright van moeten hebben gedroomd. Vliegen, een onwerkelijke droom begin 1900.

 

Een droom die slechts door een enkeling eerder gedroomd was. Zoals Leonardo de Vinci, die had die droom ook, alleen dan al in 1488! Ongelooflijk toch!? Het principe blijkt uiteindelijk heel simpel. Als lucht langs een oppervlakte gaat creëert dat een opgaande luchtstroom. Dat hebben de gebroeders Wright eeuwen na Leonardo herontdekt.

Maar tot die ontdekking, was vliegen onmogelijk. Een ‘errants folly’, alleen voor een dwaas met z’n droom. En nu, we weten niet beter. Het is doodnormaal om ‘even’ naar Spanje te vliegen. En ook verdere reizen zijn aan de orde van de dag. Wie had het voor mogelijk gehouden? En dat nog geen 100 jaar terug!

En zo is het met iedere gedachte. Iedere gedachte, ieder idee is ooit een onmogelijkheid geweest. Van vuur om te koken tot internet, 3D printen (je bedenkt het toch niet!) en werkelijk alles wat we nú voor normaal aannemen.

Onze geest is enorm sterk. Het kan jouw geest niet vreemd, bizar of uitdagend genoeg zijn. Als we het kunnen bedenken, als we erover durven dromen dan kunnen we het bereiken. Cool toch!? Maar verliezen we onze dromen, dan verliezen we ook onze kansen op succes.

De tweede wet van succes, van het toeval, haakt daar volledig op in. Wat betekent toeval? Toeval betekent dat je geen moeite hoeft te doen. Je lot, pad of horoscoop, of waar je dan ook maar in gelooft, zorgt er gewoon voor dat het goed komt.

Maar die levenspartner tegenkomen, je ideale baan vinden of succesvol worden is allesbehalve toeval. Al jouw eerdere acties, gedachten en overtuigingen hebben geleid tot die ‘toevallige’ gebeurtenis.

Als je wat wilt bereiken dan moet je erover durven dromen. Want dromen over die verre horizon is nodig om in actie te komen. Om die dromen waar te maken. En de2e weet van succes, toeval komt je tegemoet op basis van jouw keuzes en acties.

Wat ook helpt om je dromen te bereiken is vooral weten wat je nog niet weet. Wist je dat één van de dingen die je het meest tegenhouden, is denken dat je iets al weet? Waardoor je niet meer oplet of je aandacht verslapt. Alleen maar omdat je denkt dat je het allemaal al weet.

Om de wet van toeval een handje te helpen kun je drie dingen doen. En deze drie dingen zijn heel nauw verbonden met wat je denkt en hoe je tegen jezelf en de wereld aankijkt.

1) Denk in de toekomst en sta slechts stil bij het verleden om ervan te leren. Aan het verleden kun je niets, maar dan ook niets veranderen. Hoe graag je dat ook wilt. Het is gedaan, klaar en voorbij.

2) Denk blije, goede en goedwillende gedachten. Over jezelf en over anderen. Wordt niet boos maar verbaas je, zoek samen naar oplossingen en kijk hoe je er samen beter van wordt.

3) Neem verantwoordelijkheid voor je situatie. Niets is zo confronterend, en tegelijkertijd ook zo helend, als je eigen verantwoordelijkheid nemen. Denk je in zijn/haar/hun schuld’, dan ben je slachtoffer, een speelbal van het lot, een pion in het spel van anderen. Maar denk je in ‘dit is mijn aandeel in deze situatie, ik was er zelf bij, en nu is het aan mij om het op te lossen’, dan neem je weer controle op je leven en kun je vooruit.

Heb je bewuste of onbewuste gedachten die je tegenhouden? Dan heb je overtuigingen die je klein houden en je niet verder laten komen. Overtuigingen die jouw dromen aan diggelen gooien.

Alleen door doelmatig aan je succes te werken, door te durven dromen en acties te nemen, neem je verantwoordelijkheid. Daarmee kom je verder, laat het lot (horoscoop of de wet van toeval) vervolgens maar lekker haar ding doen, dan komt het allemaal goed!

Leren, oefenen en toepassen, en ja, ook op je snufferd gaan, is wat anders dan wachten tot toeval je een handje komt helpen. Verder uitbouwen van wat je hebt geleerd en jezelf steeds verder ontwikkelen is de sleutel tot succes.

En durven dromen, en dan heel, heel toevallig komt het opeens allemaal goed.

Droom ze!

 

Gerelateerde artikelen

Succeswet nummer 1; de wet van oorzaak en gevolg

Geloof jij in de 7 wetten van succes?

 

 

Wil je hieronder  je reactie op dit artikel geven? Heel graag, ik nodig je van harte uit!

(c) 2013 Michael Schulze, Ad acta mediation, alle rechten voorbehouden.

Artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of website? Prima, onder vermelding van de onderstaande tekst (inclusief werkende link):  ”Door Michael Schulze, www.minderruzie.nl. Nu met gratis eBook “Hoe versla ik een gorilla?” via  http://www.adacta-mediation.nl/ezine/

 

Leave a Reply