Mediators, HR-managers, coaches, trainers, ambtenaren, zelfstandige en andere dienstverlenende professionals opgelet:

Loop jij tegen hakken in het zand gedrag, gedoe en stress aan? 

 

 

 

In 2 dagen ontdek je waarom je steeds in dezelfde valkuilen stapt.

En wat je eraan kunt doen!

 

ENTER THE MAGIC

Magic

 

 • Ben jij gedoe, weerstand en tegenwerking zat?
 • Wil jij met minder stress en moeite meer bereiken?
 • Wil jij je weer ontspannen kunnen richten op het helpen van je klanten of het aansturen van je medewerkers op de bedrijfsresultaten?
 • Wil jij weer tot je recht komen en zonder stress je vak uitoefenen?

.

In jouw vak is het min of meer logisch dat je in meer of mindere mate met weerstand en ruzie te maken hebt. Daarvoor ben je jouw vak ook gaan doen. Omdat jij ervan overtuigd bent dat jij een verschil kunt maken. Maar soms lijkt het erop dat je niet verder komt. Dat al je kennis en ervaring gewoon niet voldoende is om mensen naar een volgende stap te krijgen. Dat voelt onwennig, naar misschien zelfs en je hebt dat mooie vak toch niet gekozen om je naar te voelen. Je hebt je vak juist gekozen om er te zijn voor de mensen die je wilt helpen en om stappen te zetten.


 

 

Maar het probleem zit niet niet bij jou maar bij de mensen met wie je werkt. Dat kan natuurlijk, maar waarschijnlijk zijn zij niet degene die deze pagina lezen of zich hiervoor interesseren. Als jij moeite hebt met een situatie dan is er maar één persoon die die situatie kan oplossen. En dat ben jij!

.

Hoe zou je leven eruit zien als je iedere dag moeiteloos weerstand kon ombuigen naar medewerking en je niet langer gestressed en gejaagd je werk zou moeten doen?

 

Met het tweedaagse programma dat ik speciaal heb ontworpen voor professionals zoals jij, kan dat werkelijkheid worden!

dus…

Ontketen je potentieel!

en

Enter The Magic

.

– Door Michael Schulze

 

Beste professional,

Herken jij de volgende situaties en heb je daar last van?


 • Je bent een manager en je hebt je doelen duidelijk in kaart maar het lukt maar niet om anderen daarin mee te krijgen? Zodat je de hele tijd bezig bent met de boel sussen, pappen en nat houden, je holt van de ene discussie naar de andere en er komt gewoon niets meer uit je handen. En dat terwijl de resultaten op zich laten wachten en je ondertussen zelf ook flink onder druk wordt gezet. Je hebt ondertussen flink wat training gehad in het managen van mensen maar je merkt gewoon dat het in praktijk vaak niet zo werkt als in de theorie besproken.
 • Je hebt het gevoel dat al je goede bedoelingen al na één of twee woorden de grond in worden geboord. Je voelt je niet gehoord en schreeuwende in de woestijn. Wat je ook doet of zegt, het lijkt allemaal niet uit te maken en hoe meer moeite je doet des te groter wordt de weerstand.
 • Als mediator heb je alles in huis aan gesprektechnieken om de boel vlot te trekken maar soms lijkt het domweg niet te werken. Wat je ook zegt of doet, er komt maar geen beweging in. Je voelt je gestressed, ongelukkig en gevangen tussen de partijen. Dit was niet waar je dat mooie vak van mediator voor hebt gekozen.
 • Als je door de week ’s ochtends wakker wordt kijk je met afgrijzen uit naar de rest van de dag. Je vindt je werk leuk maar ziet het door de stress en de ongemakkelijke verhoudingen tussen mensen niet meer zitten. Het liefste zou je weggaan maar zelfs daar heb je eigenlijk geen energie meer voor. Je sleept jezelf van het ene weekend naar het andere en hoopt maar dat er wat gaat veranderen maar datgebeurt maar niet. Een burn-out ligt op de loer. En je had je nog zo voorgenomen om nooit meer in die valkuil te stappen.
 • Je hebt ruzie met collega’s, het werk vlot niet of nauwelijks en je bent niet in staat om een normaal en effectief gesprek te voeren met diegene met wie je overhoop ligt. Je weet ergens wel dat praten de enige oplossing is maar met hem of haar valt domweg niet te praten. Je wilt de dingen best anders doen maar elk gesprek lijkt wel standaard uit te monden in ja-nee gehakketak. Telkens weer loop je in dezelfde valkuilen.

Als jij herkent in bovenstaande dan is het 2 daagse event ‘Ontketen je potentieel’ jou echt op het lijf geschreven.


Stel je voor als…


Je klanten of teamleden weer met elkaar gaan praten. Als ze los zouden komen uit de impasses waar ze maar niet uit lijken te komen?

Als er weer afstemming tussen de mensen die je begeleidt. Zodat afspraken weer nagekomen worden en ze als volwassenen met elkaar om gaan. Als ruzie en weerstand niet langer de processen en samenwerking zouden verstoren.

Als jij weer de expert wordt in wat je doet of simpelweg nog beter en effectiever! En dat ook geaccepteerd wordt. Dat mensen het niet langer vervelend maar juist goed vinden dat jij hen op hun gedrag en manier van samenwerken aanspreekt.

Dat je het niet meer moeilijk of lastig zou vinden om mensen aan te spraken op hun gedrag, hun manier van werken of praten met elkaar. Als je voor een gesprek niet langer kriebels in je buik hebt, dat jij écht het verschil maakt in hoe de gesprekken verlopen en dat zowel jij als je gesprekspartner daarbij een goed gevoel hebben.

Dat jij degene bent die dit voor elkaar krijgt. Als jij degene bent die ervoor zorgt dat mensen weer met elkaar gaan praten. Zodat ze weer effectief en rustig worden. Beter in hun vel komen te zitten en je dankbaar zijn voor je inmenging.

Dat jij als geen ander partijen weer met elkaar in contact brengt. Zodat jij weer gezien wordt in de rol die je vervult. En jij er rustig en prettig bij zou voelen!

En dat jij er verantwoordelijk voor bent dat mensen weer met een goed gevoel aan de slag gaan. Dat er minder snel en minder lang ziekteverzuim is. Dat jij degene bent die dit wel voor elkaar krijgt waar anderen falen!

 


Daarom heb ik het Enter The Magic  programma gemaakt.

Enter the Magic; 2 dagen waarin jij leert waarom zaken soms mislopen en belangrijker, hoe jij daar weer verandering in kunt brengen.


Ik ben Michael Schulze en ik weet hoe jij je voelt als je je herkent in bovenstaande. En ik wil een geheim met je delen.

Zo’n 8 jaar geleden ben ik mij gaan verdiepen in communicatie. Omdat ik me omringd voelde met weerstand. Gesprekken liepen stroef en ik voelde me niet gewaardeerd. Natuurlijk had ik ook wel eens een break maar het had niet zoveel om het lijf. Ik volgde een opleiding tot mediator en aan het eind van die opleiding merkte ik dat de vaardigheden als mediator mij ontzettend hielpen bij het omgaan met weerstand. Maar, hoe kwam het dat ik zo nu en dan in oude valkuilen stapte?

Er moest dus meer zijn. Ik ontdekte de drijfveren. Die onbewuste gedachten die maken dat je doet wat je doet, en daarmee door blijft gaan ook als je merkt dat het niet meer werkt. Copingstijlen die je helpen om jezelf staande te houden tegenover dat wat er dagelijks op je pad komt. Goede gedachten dus, maar ook gedachten die zorgen voor onbalans. Het werd me klontjesklaar waarom ik in bepaalde situaties weerstand voelde, tegenspartelde of zelfs de oorzaak van ruzie was. Ik kon niet langer verkondigen dat het de schuld van de ander was.

Nu ik begrijp hoe het komt dat mensen weerstand voelen en waar ze ruzie over maken, kan ik elk willekeurig gesprek aangaan. En ik weet hoe ik mensen weer in de meewerk-stand krijg. Hoe ze van weerstand naar luisterstand komen. Ik begrijp dat wat voor de één eenvoudig is, lastig is voor de ander. De kennis waarom dat zo is, wat dat met zich mee brengt zodat jij je als vakman of vakvrouw verder kunt ontwikkelen mag ik wel een geheim noemen.

Ben jij die manager, coach, mediator of andere professional écht iets wilt veranderen, zinvol sturing of hulp wil bieden? Dan is het noodzakelijk dat je niet alleen begrijpt hoe communicatie werkt maar ook hoe jijzelf in elkaar zit. Waarom jij weerstand ervaart in bepaalde situaties en waarom jij soms drammerig of juist terugtrekgedrag gaat vertonen. Kortom, waarom en wanneer jij jezelf tegenwerkt. Heb je dat door, dan kun je nog beter anderen helpen, wordt je effectiever en bereik je meer.

Het geheim van de unieke combinatie van geweldoze communicatie en drijfveren wil ik graag met je delen. Zodat jij niet dezelfde lange weg hoeft te gaan die ik heb afgelegd. Zodat jij kunt profiteren van de kennis die ik heb opgedaan want alleen bij mij zul je deze combinatie vinden. Zodat jij nog effectiever wordt in je rol, je werk of je relaties. Zodat jij weer grip krijgt en weer aan het stuur van je leven gaat zitten. En in de de 2 daagse Ontketen je potentieel overhandig ik je de sleutel tot dat geheim!

90% van al onze problemen en conflicten komt voort uit onze communicatie. Waarom? Omdat communicatie rechtstreeks voortkomt uit onze overtuigingen en zo niet alleen ons gedrag en standpunten bepalen maar ook direct onze Mindset, en vice versa.  Kortom, onze manier van praten heeft een enorme impact in hoe we naar de wereld, anderen en onszelf kijken.

Even een waarschuwing voordat je verder leest!

Want als jij je volle potentieel wilt ontketenen, besef dan dat na dit tweedaagse event de wereld er anders uit zal zien. Anders met elkaar omgaan, een verschil maken en inzicht hoe jij anderen ziet en hoe ze jou zien begint met bewustwording. Van wie jij bent, wat écht belangrijk voor jou is, wat jij doet en welk effect dat heeft op jezelf en anderen. Bewustwording is ook een risico omdat je niet meer kunt zeggen dat je je er niet bewust van was.

Dus als jij twijfelt of je wel écht succesvoller, effectiever en gelukkiger wilt worden en je niet weet of je wel echt je volle potentieel wilt bereiken, dan kun je misschien beter niet verder lezen.Ben jij iemand die…

.

 • … mensen graag met elkaar laat praten, ze wilt helpen om ze er samen uit te laten komen? Maar soms zijn ze te koppig om toe te geven dat ze beter met elkaar kunnen samenwerken dan elkaar blijven dwarszitten. En in bepaalde situaties raken de gesprekken je zo dat niet meer uit je woorden komt. Je verstomd en trekt terug of gaat juist de strijd aan. Beide is niet effectief, je weet het maar je kunt er domweg niks aan doen.Dat frustreert je en je vraagt je af hoe je daar nu verder in komt.
 • … zich afgewezen, respectloos behandeld of aangevallen voelt?  Of verval je in terugtrekgedrag? Je hebt het idee dat de mensen voor wie jij er bent, je niet waarderen en niet accepteren dat jouw inbreng waarde heeft. Je leven lijkt wel één grote veldslag, soms win je er wel eentje maar écht prettig is het allemaal niet. Iemand die moeite heeft om zich te profileren terwijl je weet dat dit juist nodig zou zijn. Zodra het spannend wordt maar liever even je mond houdt terwijl je diep achterin je hoofd weet dat dit nou juist de momenten zijn waarvan je achteraf zegt ‘had ik nou maar zus of zo gezegd..’
 • telkens als je ergens lijkt te komen een kink in de kabel ervaart waardoor het allemaal weer stil valt? Je probeert van alles maar krijgt er maar geen vinger achter wat er nou procies aan de hand is. Je wilt dolgraag weten hoe dat nou zit met jou maar je hebt geen zin in mumbo jumbo, rollenspellen of oeverloos geleuter. Je wilt dat het je ook echt wat oplevert en dat je meteen met et geleerde aan de slag kunt!
 • …mediator is en best caucus wil proberen maar dat doodeng vindt? Je weet dat het in bepaalde gevallen zinvol kan zijn maar iets in je houdt je tegen. Je durft het niet aan omdat je bang bent voor de consequenties of omdat je het teveel gedoe vindt. Het is te veel therapie of misschien brengt het je wel van je pad omdat je niet weet wat de uitkomst zal zijn?

Als jij één of meer dingen van bovenstaande lijst herkent dan weet ik zeker dat je tegen jouw eigen psychologische belangen of die van je klanten of medewerkers aan loopt. Die psychologische belangen zijn zo groot dat ze sterker zijn dan jezelf. Daarnaast zijn ze onbewust en ervaren mensen hun manier van doen als de enige juiste verdediging als er iets op hun pad komt waarbij ze weerstand krijgen. Iedereen heeft psychologische belangen, belangen die je helpen om te gaan met de wereld van alledag. Met wat er op je pad komt en hoe je daarmee het beste om kunt gaan. Ze zijn er om je te helpen maar soms staan ze je gewoon in de weg. Heb je door wanneer dat is, dan ben je in staat om stappen te zetten. Stappen voor jezelf, stappen voor de mensen met wie je werkt.


Met het tweedaagse programma ‘Enter The Magic’ kun jij je volle potentieel ontsluiten!Wat gaat deelname jou direct opleveren?

.

Als je besluit mee te doen met het tweedaagse programma ‘Enter the Magic’ dan heb je na afloop het volgende;

 • Je kunt met iedereen een zinvol gesprek voeren. Je wordt niet langer gehinderd door vooroordelen of aannames die je belemmeren om in te zien wat er speelt. Je weet wat tegenoverdracht is, hoe het ontstaat en wat je ertegen kunt doen. Waardoor er geen weerstand maar juist dialoog ontstaat.


 • Je bent in staat om potentiële uitvallers op te vangen en te stimuleren het beste uit henzelf te halen.Zonder dat je pressiemiddelen of dwang hoeft te gebruiken waarvan je allang door hebt dat het eerder tegen je dan voor je werkt. Doordat je de sterke punten van mensen weet kun je hen stimuleren om die kant meer te gebruiken waardoor ze zich gehoord en erkend voelen en zich prettiger voelen en weerstand afneemt.


 • Je kunt elke gesprek, ook met zichzelf in de weg zittende deelnemers vlot trekken en hen weer in meewerk-stand krijgen. Omdat je weet waar het werkelijke probleem zit. Als mediator weet je allang dat het niet gaat om de kras op de auto. Maar zelfs de existentiële waarden blijken niet universeel. Heb je dat door dan ben je in staat om door te prikken waar het je klanten om gaat. Zelfs als er tegenstrijdige belangen lijken te zijn die onoverkoombaar lijken. Je weet waarom macht hebben eigenlijk macht verliezen is en wat de gevolgen daarvan zijn.


 • Je weet precies wat je anders kunt doen dan anders waardoor je stappen kunt zetten die je eerder niet kon doen. Je hebt door waarom jij doet wat je doet en waarom je daarmee door gaat, ook als je merkt dat het niet werkt. Je kunt de patronen en emoties herkennen bij anderen en hen daarop reflecteren. Je voelt je daar zelf niet langer ongemakkelijk bij maar kunt ze gericht kanaliseren en tot rust brengen.


 • Je weet waarom mensen op bepaalde manier communiceren en waarom we zoveel moeten van onszelf. Welk mechanisme daaraan ten grondslag ligt en waarom in en welke mate jij jezelf daarmee te kort doet. Hoe je daarop kunt reflecteren zodat je hen kunt helpen om meer invoelend, productiever of losser te worden. Je kunt beter je grenzen aangeven waar mensen ook rekening mee houden. Je kent de basis van geweldloze communicatie en maakt uitgebreid kennis met de psychologische drijfveren. Je zult direct effect merken als je deze kennis inzet, je zult in staat zijn om rust en toekomstperspectief te bieden en zowel anderen als jezelf uit impasses te bevrijden.

 

 • Je weet precies wat je drijft en waar jouw hart ligt en gaat gegarandeerd met nieuwe inzichten over jezelf en ander mensen naar huis. Je weet van je zelf waarom je steeds weer in dezelfde valkuilen stapt en je weet ook waaróm je dat doet en je gaat gegarandeerd naar huis met nieuwe overtuigingen die het leven makkelijker voor je maken, in alle opzichten.  Je bent in staat om een inschatting te maken van de valkuilen en kernkwaliteiten van anderen om hen daarmee te kunnen helpen

 

 • Ik garandeer je dat Enter the Magic het kantelpunt in je leven zal zijn.
  Enter the Magic is daarmee een heuse lifechanging ervaring!

.

De tweedaagse ‘Enter The Magic’ biedt je precies wat je nodig hebt om een verschil te maken

.


Tijdens de inspirerende twee dagen vol met praktische psychologische kennis en gesprekstechnieken geweldloze communicatie leer je heel veel over hoe mensen werken. Waarom ze in de verdediging schieten en wat jij kunt doen om ze daar weer uit te krijgen. Waar je eigen weerstand zit en waarom dat zo is. En je ervaart hoe effectief geweldloze communicatie met met simpele woorden en zinnetjes is. Je begrijpt ook waarom we dat doen en ziet het niet langer als een bedreiging of iets wat verandert moet worden maar als een kernkwaliteit. Iets om te koesteren en je weet hoe jij je eigen kwaliteiten en die van je gesprekspartner effectief kunt inzetten.

Je weet welke woorden bepaalde mensen gebruiken en wat ze daar precies mee bedoelen. Niet iedereen heeft het namelijk over hetzelfde als we praten over vrijheid, plezier, succes en redelijkheid. Je weet na deze twee dagen hoeveel we verschillen van elkaar en hoeveel we ook overeenkomen. Waarom Piet liever krachtige woorden gebruikt en Marie liever op de achtergrond blijft. En dat gaat je heel erg helpen in je vak omdat je met die kennis mensen écht kunt helpen het beste uit zichzelf te halen!

.

Een life changing experience… Enter The Magic!

..,.Praktische zaken tweedaagse Enter The Magic

.

Datum: Donderdag en vrijdag 28 en 29 november 2013

Locatie: Op een goed verzorgde en zeer goed bereikbare locatie in het regio Utrecht. Je hoeft in principe niets anders mee te nemen dan jezelf en je zin om stappen te maken. Alles wordt voor je geregeld en verzorgd.

Tijden: Beide dagen beginnen om 09:30 en eindigen om 17:00. We pauzeren in de ochtend en middag en tijdens de middagpauze wordt je door mij een goed verzorgde en luxe lunch aangeboden.

Inclusief: Je ontvangt documentatie en materiaal om aantekeningen te maken. Zo kun je tijdens de tweedaagse precies bijhouden wat je hebt gehoord en geleerd. Lunch, koffie, thee, frisdrank en versnaperingen naar wens!

PE Punten: Mediators ontvangen maar liefst 12 PE punten NMI voor hun deelname. Gezien de strengere eisen voor  het aantal PE punten voor registratie en certificatie is dat natuurlijk een ontzettende gunstig.

.

Maar er is meer, als jij jezelf durft te ontketenen krijg je ook nog deze zeer waardevolle bonussen!.

Het tweedaagse programma ‘Enter the Magic’ biedt al heel veel waarde. Waardevolle zaken die je direct of tijdens de tweedaagse al in de praktijk zult willen brengen. Maar er is meer. buiten de zeer waardevolle praktische zaken die je tijdens de tweedaagse ontvangt bied ik je een aantal bonussen zodat je jouw potentieel écht kunt ontketenen.

Bonus #1

Twee gratis mailgeprekken voor vragen en overleg

(ter waarde van € 97,00)

Na de tweedaagse zul je gesprekken anders willen aanpakken en meer gebruik willen maken van de kennis van de spychologische drijfveren. In dat geval kan het fijn zijn om rugespraak te houden. Daarom bied ik je 2 gratis mailwisselingen aan waarin jij die zaken die je tegenkomt voorlegt. Samen kijken we dan naar oplossingen die zowel voor jou als voor de mensen met wie je werkt acceptabel en zinvol zijn.

Bonus #2

Vaste klanten korting op een coachtraject of deelname aan het jaarprogramma in 2013

(ter waarde van € 297,00)

Mocht je na de tweedaagse besluiten een cosachtraject op drijfveren aan te gaan, waarmee je nog beter leert hoe je psychologische belangen werken, dan krijg je als bonus voor de deelname aan dit event bijna €300,00 korting op dat traject. Of dezelfde korting op deelname aan de all inclusive week ‘je ideale leven’ later dit jaar. ‘Je ideale leven’ is een unieke week waarin training, coaching en communicatie met elkaar verweven worden tot een totaalprogramma dat zijn gelijke niet kent.

Bonus #3

12 Permanente Educatie punten (PE) voor mediators (NMI)

(vertegenwoordigt een waarde van € ruim 1000,00)

Met de nieuwe strengere eisen van het NMI voor Permanenete Educatie is het voor veel mediators best pittig om daaran te voldoen. De tweedaagse ‘ontketen je potentieel’ levert je bij deelname maar liefst 12 PE punten. En je mag rustig stellen dat één PE punt in de praktijk zomaar € 100,00 kost. Zou je losse trainingen of workshops volgen dan zou je flink wat kosten kwijt zijn voor zoveel PE punten.

Je hebt tot hier gelezen dus je vindt het interessant maar…

Je twijfelt nog?

.

Ik kan je garanderen dat je gedurende de tweedaagse zoveel nieuwe dingen zult horen over mensen dat je, zoals ik wel eens terugkrijg, aan mijn lippen zult hangen. De kennis van de psychologiche drijfveren is zeer uitdagend en biedt heel veel perspectieven. Je zult er meer en meer van willen weten. Deze kennis in combinatie met communicatievaardigheden bied niemand anders. Ik noem het niet voor niets ‘het geheim’.

Ik zal alle twijfel bij je weg nemen.

Bij de tweedaagse ‘Enter the Magic’ geef ik je 100% garantie!

Keiharde tevredenheidsgarantie!

Ik wil zeker weten dat jij na deze tweedaagse net zo tevreden bent als ik je voorspel. En omdat ik zo zeker ben van de waarde van wat ik je in deze twee dagen mee kan geven bied ik je een keiharde garantie. Zodat jij de investering voor deze inspirerende, waardevolle twee dagen in volle overtuiging kunt doen. Zodat jij écht je potentieel kunt laten bloeien. Als jij na de volledige eerste dag niet tevreden bent en er geen fidusie in hebt dat het beter wordt op de tweede dag, dan zeg je dat aan het einde van de eerste dag tegen me. Je geeft het door mij geleverde materiaal aan mij terug, aantekeningen mag je natuurlijk houden, en ook de lunch en andere kosten betaal je niet. Je komt de tweede dag niet en ontvangt per omgaande je hele investering terug!

Gegarandeerd!

.

Alles op een rijtje …

.

Twee bijzonder interessante, leerzame en inspirerende dagen waarin je alles leert over geweldloze communicatie, over jezelf en je drijfveren.Je leert omgaan met moeilijke gesprekken en weerstand. Je weet welke woorden je moet gebruiken om mensen uit hun impasses te halen en je weet ook dat je daarvoor geen universele regel kunt hanteren. Wat dan wel, dat weet je na de tweedaagse.

 • Bonus #1: Twee gratis mailgesprekken voor vragen en overleg ter waarde van € 97,00
 • Bonus #2: Vaste klanten korting op een coachtraject of deelname aan het jaarprogramma in 2013 ter waarde van € 297,00
 • Bonus #3: 12 Permanente Educatie punten (PE) voor mediators (NMI) ter waarde van € ruim 1000,00
 • Automatische gratis inschrijving op het eZine Mindset met bijbehorend eBook ‘Hoe versla je een gorilla?’ over gedrag, communicatie en drijfveren.
 • Keiharde niet goed, geld terug garantie!

Jouw investering voor de tweedaagse Enter the Magic  inclusief lunch, naslagmateriaal en bonussen (alleen al de bonussen hebben een totale waarde van ruim €1500,00 )

bedraagt €997,00 exclusief BTW

En… snelle beslissers bied ik een vroegboekkorting aan!


ENTER THE MAGIC

Donderdag 28 en vrijdag 29 november 2013

Enter the Magic kent slechts een beperkt aantal plaatsen en vindt slechts 2x per jaar plaats, dit de de laatste keer in 2013. Wacht niet te lang om je plaats vast te leggen.

Schrijf je nu in om die vroegboekkorting van €70,00 mee te pakken!


.

(Een eventuele kortingscouponcode kun je in het betaalscherm opgeven)

 

Spectaculaire ‘2 voor 1’ aanbieding

 

two for one - 2 for 1 -

Klik hier om gebruik te maken van de spectaculaire ‘2 voor 1 ‘ aanbieding   €1077,00 excl. btw / €1303,17 incl. btw)

(deze aanbieding geldt tot 26 november 2013)

 

PS: Ben je in loondienst?  Vraag dan bij je personeelsafdeling naar de mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.