.

Geloof jij in de 7 wetten van succes?

 

Natuurwetten die ook voor jou geldenMan in zee gesleurd en verdronken.” Ondanks alle waarschuwingen voor stormvloed, hoge golven en het advies om vooral weg te blijven van de kust en aangrenzende boulevards was in Engeland toch een man samen met twee anderen een wandeling gaan maken langs de kust.

Blijkbaar geloofde hij en zijn wandelmaatjes er niet in dat het gevaarlijk kan zijn aan de zeekust bij storm. Met alle vreselijke gevolgen van dien. Tja, blijkbaar hoef je dus ergens niet in te geloven om er toch door geraakt te worden.

Zo werkt dat bij natuurwetten, soms heb je er ontzag voor, soms geloof je erin en soms lap je ze aan je laars. En weet je wat? Die natuurwetten, die trekken zich daar niets van aan.

Net zoals een hommel eigenlijk niet zou moeten kunnen vliegen volgens gerenommeerde wetenschappers. “Volstrekt onmogelijk eigenlijk!”, zeggen ze. De hommel denkt er zo het zijn van, of misschien wel helemaal niet, en vliegt ‘onmogelijk’ naar de volgende bloem.

Zo is het ook met andere natuur fenomenen. Wetten die op het eerste gezicht volkomen onzin zijn. Hocus pocus en bijgeloof volgens sommigen. Maar stuk voor stuk wetten die ontegenzeggelijk effect hebben op alles wat je doet, zegt en ervaart.

Het is heel simpel, je hoeft niet in de zee te geloven om natte voeten te krijgen als je erin gaat staan! Deze wetten zijn net zo keihard zijn als zwaartekracht en relativiteit. Soms moeilijk te geloven of je hoofd omheen te krijgen, maar altijd aanwezig.

Ik stel je voor aan de zeven natuurwetten van succes.

De 1e wet van success is de wet van oorzaak en gevolg. Deze wet zegt dat actie, ongeacht wat ze zijn, conseqenties hebben. En dat betekent dat als je iets doet, of juist niet, dat er gevolgen zijn, altijd!

De 2e wet van success is de wet van het lot. Dat is best een vreemde want deze wet zegt dat je, ondanks wat je ook doet wel krijgt wat je verdient. Dus je hoeft er niks voor te doen. Maar pas op, het lot bepaal je zelf. Doe je niks, dan gebeurt er ook niks. Doe je wat, dan treedt wet 1 in werking.

De 3e wet van succes van controle. Deze wet zegt dat je je beter voelt als je zelf actie neemt voor je situatie. Dit is een supersterke wet want zelfs weggaan kan en manier zijn om de grip op je leven terug te pakken. Heeft alles te het nemen van je eigen verantwoordelijkheid. En dat is wat anders dan ‘de brug stond open’.

De 4e wet van succes is de wet van het geloof. De meeste oorzaken van ziekte, verlies of ongeluk vinden hun oorsprong in negatieve gedachten zoals boosheid of angst. Deze wet zegt dat als je in jezelf gelooft, in jouw succes, mogelijkheden en potentieel, dat je ook zult bereiken. Net zoals je het tegenovergestelde bereikt als je niet in jezelf en je mogelijkheden gelooft.

De 5e wet van succes is de wet van positieve verwachting. En deze wet zegt dat als je verwacht lol te hebben, je dat ook zult hebben. Verwachtingen creëren daarmee een zogenaamde zelf vervullende profetie. Zoals positief als negatief. Verwacht dus positieve dingen, positieve toenadering en kijk positief naar jezelf en naar anderen.

De 6e wet van succes is de wet van de aantrekkingskracht. Deze wet is giga-geweldiganticus! Omdat deze wet zegt dat alles wat je uitstraalt, op energetisch, mentaal, verbaal en lichamelijk level, naar je terugkaatst. Zorg voor bakken energie, wees optimistisch, praat vriendelijk en kleed jezelf met uitstraling.

De 7e wet van succes van consistentie. Deze wet zegt dat jij altijd en overal met jezelf bent. Dat alles wat je doet, hebt, uitstraalt, kleedt en ga zo maar door, een effect heeft op hoe je jezelf ziet en hoe naderen jou zien. Daarom is het goed zorgen voor je externe zaken net zo belangrijk als zorgen voor je interne zaken. En het is noodzakelijk dat dit altijd consistent is om je goed te voelen en  succesvol en effectief te laten zijn.

In de komende serie artikelen zal ik elke wet uitgebreid doornemen. Om ze zo praktisch en concreet mogelijk voor je uit te tekenen, Zodat jij er je voordeel mee kan doen. In alles wat je doet, zegt en onderneemt.

Het geweldige aan deze natuurwetten is dat ze werken voor iedere situatie en voor ieder persoon. Dus ook als je mot hebt met iemand, je tegenwerking ondervindt of op een andere manier niet verder komt. En dus ook voor jou!

Het lijkt je wel wat maar die ene wet, daar doe je niet aan? Allereerst, mooi dat je je niet verstopt voor het universum, ze ziet je toch wel :)

En die ene wet die niet voor jou geldt? Dat zegt iets over je blauwdruk, over hoe je jezelf met een bepaalde overtuiging tegenhoudt.

Wat zeg je? Je gelooft niet in deze wetten? Ach, geeft niks, vinden ze helemaal niet erg, ze doen het gewoon en raken je!

 

Warme groet,

Michael

 

Gerelateerde artikelen

Kritiek is het beste dat je kan overkomen

Hoe herken je verborgen conflicten binnen je organisatie

 

Wil je hieronder  je reactie op dit artikel geven? Heel graag, ik nodig je van harte uit!

(c) 2013 Michael Schulze, Ad acta mediation, alle rechten voorbehouden.

Artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of website? Prima, onder vermelding van de onderstaande tekst (inclusief werkende link):  ”Door Michael Schulze, www.minderruzie.nl. Nu met gratis eBook “Hoe versla ik een gorilla?” via  http://www.adacta-mediation.nl/ezine/

 

Leave a Reply