.

Hoe word je king of the hill?


Tja, hoe doe je dat nou? Hoe word je King of the hill? Hoe zorg je ervoor dat je meer bereikt, dat wat jij zegt ook aankomt en jouw inbreng gewaardeerd wordt. Dat je niet langer van de ene ruzie in de andere valt, niet langer worstelt maar eenvoudig en zonder stress meer bereikt.

Om het in het kader van het vernieuwde eBook te houden; ‘Hoe versla je een gorilla?’. Een gorilla verslaan valt niet mee. Ze zijn sterk, groot en veel sneller. Een directe benadering werkt dus niet. Hmm…

Wil je een gorilla “verslaan”, dan is het zaak dat je weet hoe die gorilla in elkaar zit. En dan gaat het niet om hoe zwaar die gorilla is. Hoe hard die kan rennen of hoe sterk ‘ie is. Het gaat erom dat je weet wat ‘m beweegt. Waar ‘ie voor wakker wordt, warm voor loopt en welke banaan er nou het lekkerst uitziet.

Als je niet weet wie je voor je hebt, dan ben je kansloos. Weet je niet met wie je te doen hebt, welke gorilla je voor je hebt, dan loop je een meer dan goede kans dat je langs elkaar heen praat. Dat je juist als het even wat spannender wordt, niet verder komt.

Schat je de gorilla verkeerd in dan gaat het mis. Zodra zaken minder goed lopen,  er spanning optreedt of een project niet vlot én je hebt een verkeerde inschatting gedaan, dan ontstaat er ruzie of stress, dan worden er zaken over en weer op elkaar of de omgeving afgereageerd. Van enige vorm van iets bereiken, laat staan met elkaar, is dan geen sprake meer. Dat kost tijd en energie en dus, direct of indirect, geld.

Het is dus nodig om twee dingen te weten wil je King of the hill worden. Aan de ene kant is het belangrijk dat je weet welke gorilla je tegen over je hebt. Aan de andere kant is het noodzakelijk dat je weet wat je op welke manier tegen die gorilla zegt.

Heb je te maken met een kracht-, plezier- of kennisgorilla? Heb je te maken met een krachtgorilla, dan ga je daar anders mee om dan met een plezier of kennisgorilla. Krachtgorilla’s houden wel van een robbertje kopstoten, kennisgorilla’s helemaal niet! Benader je een hulpgorilla met ‘Ik wil je alleen maar helpen.’, berg je dan maar.

En wat voor gorilla ben je zelf? Je kunt je voorstellen dat, als jij zelf een krachtgorilla bent, je geneigd bent om het allemaal wat krachtiger in te zetten dan de andere gorilla’s in jouw groep. Ben je een regelgorilla, dan gaan zaken je snel te langzaam en bestaat de kans dat je het idee hebt dat andere gorilla’s de boel ophouden. Wat natuurlijk zo zijn weerslag heeft op hoe je daar dan weer mee omgaat.

Weet je welke gorilla je voor je hebt, dan kun je hem of haar ook in de meewerkstand krijgen. Zodat jij king of the hill wordt. Begrepen en gewaardeerd,  waardoor je met veel minder moeite, veel meer bereikt. Hier komen ze!

Rustgorilla – Wil rust en nuancering, zegt geen nee maar doet het gewoon niet. Benaderen op een rustige, niet overheersende manier. Waarschuwingssignaal; stil worden.

Krachtgorilla – Wil uitdaging en ervoor gaan. Houdt niet van ellenlang gepraat maar van actie. Benader met kordate voorstellen waarin actie zit. Waarschuwingssignaal; agressie.

Pleziergorilla – Wil plezier en voordurende verandering. Houdt er niet van geen opties te hebben. Benader met vragen om hulp en meedenken, beslist niet in een hoek klemzetten want dan gaan ze bijten.  Waarschuwingssignaal; tegendraads, venijnig.

Veiligheidgorilla – Wil veiligheid en groepsgevoel, samen ervoor staan. Zegt geen “Nee”, maar “Ja, maar..”  Benaderen met warmte en saamhorigheid. Waarschuwingssignaal; blijft maar doorgaan.

Kennisgorilla – Wil feiten en houdt niet van emotionele toestanden. Benader met feitelijkheden en redelijkheid. Overschrijdt geen onuitgesproken grenzen. Waarschuwingssignaal; trek terug, afwezigheid.

Echtegorilla – Wil bezig zijn met waar het echt om gaat. Benader met inhoud en verbinding, vermijd (al teveel) oppervlakkigheid.  Waarschuwingssignaal; haakt af.

Succesgorilla – Wil verder komen, doelen bereiken. Benader met voorstellen die helpen om verder te komen. Kom niet te vroeg, te laat of onaangekondigd in de buurt. Waarschuwingssignaal; gaat ondertussen wat anders doen.

Hulpgorilla – Wil helpen maar niet geholpen worden. Benaderen met bereidwilligheid, vermijd ‘alleen op de wereld’ gedrag want dan worden ze fel. Waarschuwingssignaal; cijfert zichzelf weg.

Regelgorilla – Wil orde, regels en verbetering. Benader met doorvragen en hou je aan goede omgangsvormen, vermijd standpunten. Waarschuwingssignaal; “Prima!” zeggen  en mond houden.


Wil je meer weten over hoe je een gorilla verslaat? Heb je het teleseminar ‘Hoe versla je een gorilla?’ gemist? Klik dan hier en schrijf je dan alsnog in op het gratis teleseminar en kom nog meer te weten over hoe ook jij de gorilla’s om je heen kunt verslaan.


Warme groet,

Tagged with:
 

Leave a Reply