.

“Ieder conflict is afhankelijk van de betrokkene persoonlijkheden,
die te doorgronden brengt de oplossing binnen handbereik!”

3-daagse Training Mediation en Drijfveren

MEND

 

(18-21 PE punten/cat 1a, NMI, aanvraag loopt)


Je bent mediator, een beetje een ‘vakgek’ en goed in je vak. Maar soms wordt je overvallen door een plotselinge wending in het gesprek en loop je vast. We kennen het allemaal als mediator. Je bent lekker aan de slag, de mediation vordert en dan, impasse, geen stap verder meer te krijgen. Je haalt alle vaardigheden en kennis nog eens van stal, doet desnoods nog een Caucus, maar niets wil. Je zit totaal vast. Tijd voor wat MenD(ing). En natuurlijk ben je ook als niet mediator van harte welkom. Ook coaches, manager en andere professionals zullen heel veel baat hebben bij hun deelname aan MenD.

 

.

Ben jij een mediator die zich herkent in één of meer van de volgende situaties;

Je loopt vast tijdens en mediation op weerstand van de partijen. Je komt niet door een muur van principes heen, deelnemers willen zich niet committeren aan de oplossing.  Of je hebt te maken met controlefreaks, harde wraakacties of angst. En wat te denken van die mensen die er wel zijn maar … er niet bij zijn. Allemaal zaken die begrijpelijk zijn maar er wel voor zorgen dat de mediation niet slaagt.
Je ervaart zelf weerstand waardoor jouw objectiviteit en neutraliteit verminderd. Daardoor loopt je het risico in de valkuil van de reddersdriehoek te stappen en je wordt onrustig en gespannen, wat weer een negatieve invloed kan hebben op je vaardigheden en de effectiviteit daarvan.

Je vindt caucus eng terwijl het één van de krachtigste interventies is die er is. Je vindt het eng om toe te passen omdat je niet weet wat het effect ervan zal zijn.

Je merkt dat je het lastig vindt om interventies toe te passen die je niet kent of waarvan je vooraf niet weet of ze gaan lukken. Daardoor blijf je in oude patronen hangen, blijft je persoonlijke groei achter en til  je jouw mediations niet naar een hoger niveau en dat gaat ten kostte van je naam en klandizie.

Je bent geneigd om partij te kiezen, vindt het soms lastig om de controle los te laten of juist moeilijk om je grenzen aan te geven. Dat geeft weerstand of stress bij jou of partijen. Daardoor wordt focus houden moeilijk en verlies je het plezier in dit mooie vak.

 

We kennen het allemaal als mediator. Je bent lekker aan de slag, de mediation vordert en dan opeens die impasse. Op dat moment ben je tegen de drijfveren van je klanten of jezelf aangelopen. De drijfveren zijn psychologische drijvende kracht die allesbepalend zijn voor ons gedrag en mentale huishouding. Ze liggen aan de basis van ieder conflict, we weten dat het in wezen niet gaat om de kras op de auto, de schuur die verkeerd staat of de spelende buurkinderen.

Waar het wel om gaat? De existentiële waarden als trots, veiligheid, rust en respect. Maar… de existentiële waarden zijn onderhavig aan onze psychologische drijfveren! Maar wat zijn precies die drijfveren? En wat ligt eronder? Wie was je als kind, toen je drijfveren nog niet of minder sterk ontwikkeld waren? En wie zou je zijn en wat zou je kunnen bereiken als je je niet (meer) zou laten belemmeren door die drijfveren?

 

 

MEND

Ad acta Mediation organiseert in samenwerking met Allesinbalans.nu de driedaagse training
Mediation en Drijfveren:
MEND, speciaal bestemd voor Mediators en andere conflictbemiddelaars.

MEND: /mɛnd/ Show Spelled[mend]

verb (used with object)

1. to make (something broken, worn, torn, or otherwise damaged) whole, sound, or usable by repairing: to mend old clothes; to mend a broken toy.

2. to remove or correct defects or errors in.

3. to set right; make better; improve: to mend matters.

 

.

.

Ken de psychologische belangen van je cliënten.


In deze 3 daagse training leren mediators de persoonlijkheid van hun cliënten te doorgronden door hun (onbewuste) psychologische drijfveren te doorzien en zo de werkelijke belangen boven water te krijgen.

Mensenkennis is onontbeerlijk voor mediators.

 • Wat voor cliënten heb je tegenover je?
 • Op welke knoppen moet je drukken om ze in de richting van een overeenkomst te krijgen?
 • Bij welke knoppen moet je als mediator vooral wegblijven?
 • Wat zeg je wel en wat vooral ook niet, en waarom verschilt dat steeds?

.

Mediators zoeken een vergelijk tussen hun cliënten en moeten daarbij de belangen achter de standpunten zien te vinden. Het hoogste belang van conflicteren partijen, is hun psychologische belang. Kennis van psychologische drijfveren is daarom een belangrijk instrument van de Mediator.

.

Mediators die kennis hebben van de onbewuste drijfveren van hun cliënten begrijpen beter hoe het conflict is ontstaan, hoe partijen het in stand houden en welke interventies leiden tot oplossingen zijn effectiever.

.

Op basis van onder meer het Enneagram ontwikkelde Ad acta mediation en allesinbalans.nu een training aan de hand waarvan de diepere psychologische drijfveren bloot komen te liggen. Ken je de drijfveren van een partij, dan weet je waar deze onder alle omstandigheden op uit is en kun je gerichter naar een oplossing werken. En je krijgt een enorme hoeveelheid extra mensenkennis die je direct en praktisch kunt inzetten.

.

Jij als mediator, en jouw klanten door jou, krijgen daarmee meer inzicht in elkaars persoonlijkheid. Daardoor volgt meer begrip voor elkaar. En begrip stemt mild en de weg vrij voor een overeenkomst.

.

.

Voor wie is MEND geschikt

.

MEND is geschikt voor mediators die zich bewust zijn van hun eigen rol en aandeel in het wel of niet slagen van een mediation. Het zijn stuk voor stuk mediators die het beste met hun clientèle voor hebben en daarom bereid zijn om te investeren in aanvullende mediationvaardigheden en hun eigen ontwikkeling. Om zo hun clientèle nog beter van dienst te kunnen zijn en zelf meer rust en ontspanning te vinden tijdens hun mediations. Mend is geschikt voor iedere mediator die zich wil onderscheiden van andere mediators om met gevoel voor de extentiële normen en waarden recht te doen aan de mens in het conflict.

Ben je geen mediator maar coach, veranderaar of andere dienstverlenende professional voor wie communicatie cruciaal is, dan zal deze inspirerende, unieke training je absoluut inzichten geven die je ook in jouw specifieke vakgebied kunt gebruiken. Wat is coaching en veranderen anders dan conflictoplossing met één persoon?


 

Inhoud MEND (Mediation en Drijfveren)

.

MEND biedt praktische kennis en handvatten om cliënten hun onbewuste belangen in het conflict te laten inzien. Met specifieke vaardigheden gericht op het boven water tillen van de psychologische belangen van de deelnemers.

Tijdens deze training wordt duidelijk dat de inhoud van een conflict minder bepalend is voor het bereiken van een oplossing dan de psychologische drijfveren van partijen. Ook biedt kennis van de drijfveren inzicht in de vraag waarom partijen hun conflict niet zonder derde konden oplossen.

Daarnaast, zeker niet minder belangrijk, zal het duidelijk worden welke rol de drijfveren van de mediator zelf spelen gedurende de mediation. Welke voordelen en welke nadelen bepaalde drijfveren met zich brengen.

Meer informatie over het belang en de toepassing van de drijfveren in Mediation vind je onder andere in:

 • Het Enneagram in Mediation, mr. dr. Rolph Pagano
 • Benaderingen en inspiratiebronnen van Mediation, H.Prein (red)

.

Gedurende de training wordt onder andere aandacht besteed aan:

 • leren herkennen van de onbewuste drijfveren (lees: belangen) van cliënten.
 • doorzien van de onbewuste psychologische belangen bij het conflict.
 • verbinding maken en leggen op basis van drijfverenkennis.
 • gehechtheid aan het conflict: hoe leg je dit aan cliënten uit.
 • neutraliseren van (onbewuste) weerstand.
 • de drijfveren van de Mediator; welke onbewuste stijl van mediaten heeft de bemiddelaar zelf.

 

Trainers tijdens deze inspirerende en onvergetelijke drie dagen zijn;

Michael Schulze
NMI mediator, drijfverencoach, trainer geweldloze communicatie
Ad acta mediation

 

 

 

Arjen Houterman
NMI mediator, relatiedeskundige, individuele coach, trainer en energiebeweger
Allesinbalans.nu

.

Wat gaat de training je opleveren?

.

MEND geeft je praktische handvatten en  persoonlijke ontwikkeling om veranderprocessen in gang te zetten en tot een goed einde te brengen. Om weerstand bij jezelf en partijen weg te nemen. En om nog beter zorg te dragen voor het welzijn van partijen zodat zij de beste oplossingen kunnen kiezen voor hun problemen.

Na afloop, en ook al gedurende, de 3 daagse MEND training weet jij…

 • Wat je eigen drijfveren zijn
 • hoe en waarom drijfveren een mediation kunnen tegenwerken
 • hoe je drijfveren bij je clientèle kunt herkennen
 • hoe je op basis van de drijfveren verder komt dan ooit tevoren
 • praktische technieken om impasses als gevolg van drijfveren te doorbreken
 • hoe geweldloos communiceren werkt en waarom het zo effectief is
 • waarom bepaalde zaken en aspecten binnen de mediation voor jou zo moeilijk los te laten of uit te voeren zijn
 • dat je weer een belangrijke stap hebt gezet in je persoonlijke ontwikkeling

.

.

Opzet MEND (Mediation en Drijfveren)

.

MEND is opgezet volgens een baanbrekend en uniek concept. Onvergetelijk door de specifieke opzet, oefeningen en opbrengsten. Onbekende invalshoeken en methoden die je gegarandeerd bijblijven zorgen voor een high-intensive training. Reflectie en praktijkgerichte oefeningen op basis van vaste casussen en jouw inbreng geven concrete inzichten.

De drie dagen zijn onderverdeeld in twee opeenvolgende dagen, met een all-inclusive overnachting op een prachtige en weldadige locatie, en een terugkomdag.

Dag 1 – Wie ben ik en waarom doe ik…

De eerste dag richt zich primair op zelfinzicht en het ontdekken van de eigen drijfveren. Wij overdrijven niet als we zeggen dat dit een heuse ‘life-experience’ is.

Overnachting

Tussen dag één en twee overnacht je in de Ernst Sillem Hoeve, een bijzonder goed verzorgde locatie, zodat je niet naar huis hoeft te rijden.

Dag 2 – Inzicht, herkenning en erkenning…

Na een goed verzorgd ontbijt, begint de tweede dag, die zich primair richt op het herkennen van drijfveren van anderen. Daarnaast maken we een start met de praktijkgerichte inzet van de nieuw verworven unieke kennis.

Tussen dag 2 en 3

In de periode tussen de tweede en derde dag zal je gevraagd worden het geleerde in praktijk te brengen en/of casussen mee te nemen (uiteraard geanonimiseerd).

Dag 3 – Gebruik en inzet binnen mediation

De derde dag richt zich primair op het praktisch gebruiken van de kennis en technieken van de eerste twee dagen, op basis van ingebrachte casussen en persoonlijke uitdagingen.

 

NB: tijdens de training gelden dezelfde mate van geheimhouding en respect die gelden bij een mediation. Alles wat in de training naar voren komt is en blijft binnen de muren van de trainingslocatie en gedachten van de trainers en deelnemers.


 

Permanente educatie NMI

Bij het NMI is voor deze workshop 18-21 PE punten aangevraagd in de categorie 1a. Ook wordt dit aangevraagd bij de VFAS.

.

Garantie

Wij bieden 100% tevredenheidsgarantie!

Mocht je na de eerste dag niet tevreden zijn met de opbrengsten van deze unieke training in mediationland, dan meldt je dat aan ons. Je levert je naslagmaterialen in en verlaat de training. Voor je vertrekt, ben je van harte welkom om op onze kosten nog deel te nemen aan het diner. Binnen één week na de start van de training ontvang je de volledige investering terug op je rekening. Zonder voorbehoud of verborgen kosten. Gewoon zó!

.

Locatie

Ernst Sillem Hoeve, Den Dolder, Soestdijkerweg 10b (of 10) (Tom Tom)

 

Verscholen in de koninklijke bossen van de Lage Vuursche ligt Conferentiehotel Ernst Sillem Hoeve, op 15 kilometer van Utrecht en 35 kilometer van Amsterdam. Het hotel is een voormalig koetshuis uit 1880 en combineert de grandeur uit het verleden met de moderne faciliteiten van nu.

Bonussen

Alsof het allemaal nog niet genoeg is willen wij van MEND een gedenkwaardig event maken en daar horen exclusieve bonussen bij.

Bonus #1

Vaste klantenkorting op aanvullende trainingen

t.w.v. € 150,00

Bonus #2

telefonische 1 op 1 coaching-intensive van 45 minuten

t.w.v. € 137,50

Bonus #3

3 vraag en antwoord sessies per mail

t.w.v. € 97,00

Bonus #4

18-21 PE punten NMI (cat. 1a)

t.w.v. € 900,00

En bonus #5

Gratis aanmelding op het tweewekelijkse eZine Mindset
én eBook ‘Hoe versla je een gorilla?’.

t.w.v. € onbetaalbaar

.

Alles op een rij

Als jij kiest voor MEND dan kies je feitelijk voor jezelf, je praktijk en je clientèle. Je krijgt dan een unieke training die qua inhoud nergens anders wordt gegeven.

 • Drie unieke en inspirerende dagen in een fantastische omgeving
 • Praktijkgerichte kennis van de drijfveren die direct inzetbaar is
 • Persoonlijke ontwikkeling en inzicht waardoor je nog wordt in je vak

Bonussen

 • Vaste klantenkorting op aanvullende trainingen t.w.v. € 150,00
 • telefonische 1 op 1 coaching-intensive van 45 minuten t.w.v. € 137,50
 • 3 vraag en antwoord sessies per mail t.w.v. € 97,00
 • 18-21 PE punten NMI (cat. 1a) t.w.v. € 900,00
 • Overnachting, diner, ontbijt en luxe omgeving om goed te ontspannen
 • Gratis eZine en eBook ‘Hoe versla je een gorilla?’ (onbetaalbaar)

De bonussen alleen al zijn goed voor zo’n € 1450,00

Praktische informatie

 • Data: donderdag 22 en vrijdag 23 mei en vrijdag 6 juni 2014
 • Locatie: Ernst Sillem Hoeve, Den Dolder, Soestdijkerweg 10b (of 10)
 • Tijden: 09:00 – 18:00 (ruime pauzes)
 • Overnachting: 1 (all inclusive, tussen dag 1 en 2)
 • Diner, lunch, enz. : 1x diner, 3x uitgebreide lunch, 1x ontbijt
 • Materialen: alle materialen zijn inbegrepen

.

Investering

.

De kosten voor deze drie inspirerende en leerzame dagen zouden eigenlijk ruim €3000,00 moeten zijn. Maar Arjen en ik willen deze kennis voor iedere mediator beschikbaar stellen. Omdat we dat heel belangrijk vinden  en omdat MEND maar éénmaal per jaar plaatsvindt. Het is dus nu of dit jaar in ieder geval niet!

Daarom hebben we besloten dat de investering voor MEND

niet €3000,00,

geen €2600,00

en zelfs geen €2400,00 bedraagt.

Nee, de investering voor MEND inclusief lunch, consumpties, 3-gangen diner, overnachting, ontbijt en gebruik van alle faciliteiten van de geweldige locatie Ernst Sillem Hoeve, waaronder bijvoorbeeld het zwembad, bedraagt

slechts € 2197,00 exclusief btw.

Alleen al aan PE punten ben je dit bedrag bijna kwijt.

.

Arjen en ik willen graag iedere deelnemer intensief begeleiden en aandacht geven. Omdat je begrijpt dat een dergelijke uniek en intensieve 3 daagse niet tot zijn recht komt met tientallen deelnemers is er maar een beperkt aantal plaatsen.

.

Maar…. als je je aanmeldt vóór 1 mei 2014
dan betaal je niet €2197,00
maar
€1997,00 exclusief btw


(de vroegboekkorting wordt automatisch berekend)


Ja, ik meld me aan voor MEND en investeer in mijn persoonlijke ontwikkeling, praktijk en clientèle

(klik op bovenstaande link om je plaats te reserveren en te betalen via beveiligde iDeal omgeving met je eigen bank.
Inschrijven voor MEND kan vanaf nu)

.

Heel graag  tot ziens bij MEND!


Arjen Houterman en Michael Schulze

<

.

PS: Laatste nieuws: donderdagavond 20 maart 2014 is er een gratis(!) MEND informatieavond in Alkmaar.

Tijdens deze avond krijg je volledig gratis en zonder kosten een voorproefje van wat MEND je zal bieden. als je interesse hebt om deze avond bij te wonen geef je dan via deze aanmeldlink op voor deze avond. We houden je dan op de hoogte door middel van onze speciale MEND mailing services. Hadden we al gezegd dat deze avond volledig gratis is?

Je twijfelt nog en wilt eerst meer weten of op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte door middel van onze speciale MEND  mailing services. Klik hier om je gratis in te schrijven voor deze service.

MEND (c) 2010-2014