.

Michael SchulzeMijn naam is Michael Schulze en ik help managers, hun teams en HR-professionals van kleine en grote organisaties als één geheel effectiever samenwerken waardoor draagvlak terugkeert zodat ze sneller meer bereiken. 

 

Als mediator, trainer geweldloze communicatie en gecertificeerd drijfverenexpert geef inzicht in wat écht belangrijk is voor mensen. Met deze unieke combinatie ben ik in staat om snel vanuit communicatie en gedrag door te prikken tot de essentie zodat ik problemen bij de wortel kan aanpakken. 

Hieronder de meest gestelde vragen die mensen me stellen.

Wat is jouw filosofie, waar baseer je je op?
De unieke door mij ontwikkelde Triple A methode  is gebaseerd op realisme, verbetering van relaties met als basis dat iedereen een waardevolle aanvulling is op onze samenleving of werk. De boedhistische filosofie helpt me om gedrag los te zien van de mens zodat ik kan doorsteken naar waar het écht om gaat. 

Wat is jouw expertise en waar ben je trots op?
Mijn expertise is het voorkomen en oplossen van (openlijke of sluimerende) conflicten en het omgaan met weerstand. Ik bied inzicht waarom je ruzie maakt, met jezelf, je team of je collega’s overhoop ligt en waarom je doorgaat met wat je doet, ook als je allang hebt gemerkt dat dit niet werkt. 

Wat is jouw aanpak?
Als je met mij aan de slag gaat dan kijk ik naar de oorzaak van de problemen om die bij de wortel aan te pakken in plaats van bezig te zijn met symptoombestrijding. Met praktisch uitvoerbare en haalbare concrete stappen die direct effect sorteren.

Waarin verschilt jouw aanpak van andere?
De combinatie van mediation-interventies met de psychologie van de drijfveren én geweldloze communicatie, maakt  mijn aanpak totaal uniek. Zó weet ik blijvende resultaten te boeken en kan ik mensen en organisaties helpen om telkens terugkerende patronen te doorbreken. 

Welke opleiding en werkervaring heb jij?
Vanuit de IT heb ik me afgelopen 10 jaar gericht op conflictmanagement en persoonlijke ontwikkeling van mensen. Ik heb me in het bijzonder verdiept in communicatie, psychologie en mediation. Ik investeer in zelfontplooiing, persoonlijke ontwikkeling en permanente educatie. Ik ben NMI erkend mediator en gecertificeerd V-Cirkel coach.

Wat is je grootste ontdekking tot op heden?
Mijn ontdekking is dat basiswaarden, zoals respect, vrijheid, veiligheid, zekerheid en onafhankelijkheid, die als een algemene basis worden gezien, dat níet zijn. Onze, overigens onbewuste, psychologische belangen stellen namelijk één waarde boven alle andere. Dat is onze drijfveer, onze comfortzone en interne criticus inéén. Met ruzie, hakken in het zand of gedoe op de koop toe.

Heb je directe tips waar lezers meteen mee aan de slag kunnen? 
Schrijf je rechtsboven in op het gratis eZine. Je ontvangt dan tweewekelijks praktische tips over communicatie, drijfveren en het voorkomen, oplossen van en omgaan met ruzie en weerstand. Je ontvangt als bonus mijn eBook ‘Hoe versla je een gorilla?’ over effectieve communicatie op de apenrots. 

Hoe kan ik contact met je opnemen voor informatie over jouw aanpak en resultaten?
Neem dan contact met me op. Telefoonnummer 0227-547831 of via michaelschulze@adacta-mediation.nl