.

Positieve verwachtingen die je helpen bij overtuigen en verkopen

 

Taal en mindsetJe goed voorbereiden is het halve werk. Dat heb je vast en zeker al vaker gehoord. Maar wist je ook dat bij een goede voorbereiding een juiste mindset hoort?

Juiste mindset, goede voorbereiding, goed gevolg. Wat is een juiste mindset? Dat is een mindset die je helpt met het bereiken van je doelen.

Maar wat is een juiste mindset dan precies? En kun je jezelf dat aanmeten? Of denk je gewoon wat je denkt? Hoe denk je andere gedachten? Wat een juiste mindset is roept dus nogal wat vragen op.

Alles draait om verwachtingen. Zonder verwachtingen geen teleurstellingen. Maar ook geen resultaten.  Nemen we ons daarom per slot van rekening geen dingen voor, ieder oud en nieuw opnieuw?

De wet van positieve verwachtingen dicteert dat als je verwacht plezier te hebben, je plezier zult hebben. En dat als je succes verwacht, je succes zult hebben. En deze wet heeft een klein zusje; de wet van self fullfilling prophecy.

Heb je positieve of negatieve verwachtingen dan treed de zusterwet in werking. Negatieve verwachtingen leiden tot negatieve resultaten. Wat je denkt is wat uitkomt. Dus denk je negatief, dan zijn de uitkomsten negatief. Denk je positief, dan krijg je positieve resultaten.

Zo werk het met alles om ons heen. De beste beloningen in het bedrijfsleven bestaan niet uit geld of meer verantwoordelijkheid maar uit erkenning en positieve verwachtingen voor de toekomst.  Uit vertrouwen en begrip.

Kinderen worden het best gestimuleerd als ze ondersteund worden. In de verwachting dat ze het kunnen en dat ze gaan excelleren. Straf, zakgeld of keihard onderhandelen werkt minder goed dan een positieve houding.

Positieve verwachtingen gaan over op diegene over wie je positieve dingen denkt. En dan gaan er deuren open die anders gesloten blijven. Blijf je negatief ten opzichte van mensen, dan zal negativiteit ook terugkomen.

Voor een positieve mindset is het noodzakelijk dat je positief communiceert. Alleen door positief en zonder oordeel, verwijt of negativiteit te praten creëer je zo’n positieve mindset.

We zijn de enige diersoort die praten. Sommige dieren zoals papegaaien doen wel een poging maar dat is hem toch nog niet. Echt communiceren is meer dan wat woorden na papegaaien. Effectief communiceren is luisteren, invoelen en meeleven.

Taal onderscheid mensen van dieren

 

En taal heeft een enorm impact op ons denken. Praat je negatief, dan om je automatisch in en negatieve denkspiraal terecht. Met woorden kunnen we onszelf en elkaar verblijden en een boost geven.

Hoe positiever je bent in taal en communicatie, des te beter ben je in het bereiken van je doelen. Dus moet je praten in elegante volzinnen en proza of in reclametaal in de trant van “Hé Mike, wot heb you for ons todeey?”. Welnee natuurlijk!

Beheers je de kunst van het gesprek, van doorvragen en het voor je houden van je mening, dan heb je goud in handen. Is dat voor iedereen dat te doen en te gebruiken? Ja, dat is het! Is dat niet oneerlijk of manipulatief? Nee, effectief communiceren haalt juist het beste uit jezelf en de mensen om je heen nar voren.

Kan iedereen de kunst van het gesprek leren? Ja, dat kan. Maar afhankelijk van je karakter, je persoonlijke blauwdruk, is het wel makkelijker of moeilijker. En dat is dan ook meteen de reden dat je hier hulp bij nodig hebt.

Wil je jezelf, je ideeën of diensten effectief voor het voetlicht kunnen brengen dan is het essentieel dat je weet hoe je dat doet. En dat dat niet altijd even eenvoudig is blijkt wel uit de duizenden boeken over communicatie en marketing.

Met mijn programma “Now we’re talking; Presenteren, overtuigen en verkopen”, leer ik je in twee dagen tijd precies hoe je dat doet. Van aandacht vasthouden en de juiste vragen stellen tot en met het krokodillenbrein en overtuigen.

Verwacht vriendelijkheid, succes en geluk en de mensen om je heen zullen het je teruggeven. Daarvoor is een positieve mindset essentieel die je alleen kunt creëren met positieve communicatie.  Met taal die jou en de mensen om je heen helpt, ondersteund en verder brengt.

Ik wens je een geweldig, succesvol en gezond 2015!

Michael

 

Wil je hieronder  je reactie op dit artikel geven? Heel graag, ik nodig je van harte uit!

(c) 2013 Michael Schulze, Ad acta mediation, alle rechten voorbehouden.

Artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of website? Prima, onder vermelding van de onderstaande tekst (inclusief werkende link):  ”Door Michael Schulze, www.minderruzie.nl. Nu met gratis eBook “Hoe versla ik een gorilla?” via  http://www.adacta-mediation.nl/ezine/

 

Leave a Reply