.

Reacties van mensen die ik heb mogen helpen.

Ik hoop dat onderstaande reacties je een beeld geven wat het effect is bij de mensen die ik heb mogen helpen. Ik kijk er naar uit om ook jou bij te staan!

Judith de Bruijn van Presenterswebacademy.nl


 

“Ik lees je artikelen graag: meestal heel herkenbaar en altijd leerzaam. Dank!”

Hartelijke groeten,

– Tjikke Bos-Janssen,  www.bohome.nl

MariannePauwels Krachtig zichtbaarKijk hier heb ik wat aan!!! Lekker je ding eruit kunnen gooien, samen kunnen brainstormen en andere op ideeën brengen en iemand die het begrijpt, super!”
–  Marianne Pauwels, www.krachtigzichtbaar.nl

 

 

 

SabinevanMeenenIk zat al enige tijd vast met een thema die me nauw aan het hart lag. Dankzij Michael zijn coaching heb ik een doorbraak gerealiseerd in de volgende stap die ik wou zetten. Een stap die nu juist aanvoelt. Michael is een zeer sterke coach die snel tot de essentie van ‘t probleem komt. Met deze inzichten kan ik verder aan de slag.
Dankjewel voor deze super Coaching Michael!”
– Sabine van Meenen – www.sabinevanmeenen.be

 

 

Ellen Aarts

Allround Rescuer Mobility, SOS International B.V. (Amsterdam) (colleague)
worked directly with you

“De cursus Geweldloze Communicatie van Michael Schulze (AdActa Mediation) is een hele zinvolle training voor mensen die met communicatie te maken hebben. Iedereen dus. Het levert niet alleen zinvolle inzichten op die je kunt gebruiken in werksituaties, ook privé – de cursus is daarom van grote waarde. Je leert over drijfveren en persoonlijksheidstypen en krijgt praktische tools aangereikt, met een sterke psychologische – maar praktische – basis. De bijna boeddhistische visie die erin schuilt spreekt mij persoonlijk ook erg aan. Michael weet het helder en sterk te brengen. Je gaat weg met een sterk stukje extra bagage! Aan te raden voor iedereen die hier meer over zou willen leren. Ellen Aarts”

November 22, 2011

Monique Schouten

Director, Pagano & Schouten (business partner)
was a consultant or contractor to you

“Michael is een veelzijdige en gepassioneerde man die net even verder kijkt dan de meesten van ons. Hij heeft een grote interesse in de psychologie van mensen en is daarbij ook bereid om naar zichzelf te kijken. Daarom is hij een goede coach/mediator/begeleider, die absoluut het beste bij zijn klanten naar boven haalt. Integer, bewust, speels en enthousiast. Een prettig mens en en een gedegen professional! Van harte aanbevolen!”

July 26, 2011

 

Heleen Nieman

juridisch medewerker bezwaar en beroep, Gemeente Heerhugowaard (business partner)
was with another company when working with you

“Michael heeft mij geleerd hoe belangrijk het is om de drijfveren en belangen van mensen boven water te krijgen en hoe communicatie daarbij effectief kan worden gebruikt. Michael is een hartelijk persoon die graag een helpende hand wil reiken en heeft een oprechte interesse in wat anderen beweegt.”

January 17, 2010

 

Regina Rienstra-Lubbersen

(client)
Regina hired you as a Personal Trainer in 2010

Top qualities: Great Results, Expert, High Integrity

“Een goede verstandhouding tussen collega’s is essentieel voor de productiviteit en de werksfeer binnen een bedrijf. Michael weet door zijn inzicht en expertise hoe hij de verhoudingen tussen collega’s dusdanig kan verbeteren, zodat er een goede werksfeer ontstaat waar dat eerst onmogelijk leek. Hij belicht het karakter en de drijfveren van collega’s van een andere kant, waardoor je begrip kan opbrengen voor de ander. Ook laat hij zien hoe je jouw benadering naar de ander toe kan aanpassen, de resultaten hiervoor zijn vaak verbluffend. Ik ben Michael zeer dankbaar dat hij mij heeft laten inzien dat je mensen niet “af hoeft te schrijven”, omdat je bang bent dat ze je zullen kwetsen, maar dat je ook kan proberen ze te begrijpen en kan leren hoe je het beste uit ze naar voren haalt.”

December 18, 2010

 

Wim Lamers (Coach deelnemer-ervaring)

Fantastisch! In één sessie je kernprobleem opgelost! Daarmee wil ik gezegd hebben dat het zoeken naar het eigenlijke probleem opgelost is. De twijfels en vermoedens wat het eigenlijke probleem is, zijn teruggebracht tot één enkel probleem. Wat heb ik eraan? Ik kan me nu concentreren op dit ene ding. Voor mij is dat extra moeilijk omdat mijn probleem “focus” is. Maar ik heb nu wel een duidelijk doel voor ogen om aan te werken.

 

Madeleine Spelt (coach)

Owner and coach, Karabo Coaching (business partner)
was with another company when working with you

“Het contact dat ik met Michael heb is voor mij heel waardevol. In onze gesprekken leer ik veel. Over Michael zelf, geweldloos communiceren, drijfveren, het coachingsvak en vooral ook over mezelf. Michael is open en toegankelijk en de interesse die hij toont is oprecht. Hij houdt mij een spiegel voor en na een gesprek met hem heb ik weer het inzicht in en de energie en moed voor de volgende stap die ik wil nemen. Michael is groothartig. Met veel kennis en een breed netwerk heeft Michael altijd wel iets dat of iemand die wat voor mij kan betekenen en hij is altijd bereid om dat ook te geven.”

July 21, 2010

Rob Hessels, trainer/coach SOS International

“Ik vind geweldloze communicatie uitermate geschikt voor (en toepasbaar in) ons werk als alarmcentrale. Ben ervan overtuigd dat toepassen van de grondbeginselen van geweldloos communiceren zal leiden tot tevreden klanten, meer efficiency in gespreksvoering en hulpverleningsprocessen en meer werkplezier voor de collega’s. Voor mij persoonlijk, in mijn loopbaanomslag naar het vak van trainer/coach, was de dag bijzonder inspirerend. Michael toont zich met een oneindige stroom van praktijkvoorbeelden en persoonlijke ervaringen wat mij betreft een meester op zijn vakgebied. Respect!”

Robert Takken

(client)
Robert hired you as a Business Consultant in 2008

Top qualities: Personable, Expert, High Integrity

“Ik heb Michael leren kennen als een multi-talent met een zeer breed interesseveld. Één van zijn krachtige eigenschappen is het onvermoeibaar zoeken naar oplossingen in complexe problemen. Heeft hij zich eenmaal vastgebeten in een probleem/uitdaging, dan valt vooral zijn volhardendheid op om te komen tot oplossingen. Daarnaast is het ook een prettige persoonlijkheid om mee samen te werken die je ook kan laten nadenken over veel facetten. Hij heeft een natuurlijke nieuwsgierigheid en zoekt ook steeds naar nieuwe uitdagingen. Daarnaast is het ook een persoonlijkheid die je vertrouwen kan winnen en het vertrouwen ook verdiend. Integer, open en breed georiënteerd en een oprecht sociaal mens.”

April 28, 2010

 

Andrea Noghiu

(client)
Andrea hired you as a Trainer in 2009 and hired you more than once

Top qualities: Expert, High Integrity, Creative

“Michael is terug bij SOS international.. maar dan als trainer van zijn training “geweldloze communicatie”. SOS International is een van de alarmcentrales in Nederland die hulp biedt aan gestrande nederlandse reizigers in allerlei vormen. Binnen dit werk, is de training van Michael, een eye-opener. Geweldloze communicatie heeft bij mij geleid tot bewustzijn van mijn eigen communicatie en heeft bijgedragen aan mijn eigen ontwikkeling in het werk maar ook prive. Michael is een ervarings-deskundige met warme persoonlijkheid met oog voor de oprechtheid in de mensen. Op de medewerkers van afdeling Medisch van SOS international, heeft zijn training geleid tot bewustwording en succesvolle toepassing in de praktijk.”

February 11, 2010

Roland Philippo (mediator)

onderwijsadviseur, Centrum voor Conflicthantering (colleague)
worked directly with you

“Ik heb Michael leren kennen tijdens de opleiding tot mediator. Een opleiding waarbij cursisten o.a. ook veel van zichzelf moeten laten zien. Dat is iets wat Michael zeer goed kan. Michael is een open en vriendelijke persoon. De kracht van Michael is vooral gelegen in het feit dat hij zeer betrokken is bij andere mensen. Hij is enthousiast, oprecht en integer. Verder is hij doelgericht. Deze eigenschappen maken hem tot een prettig mens om mee samen te werken.”

January 3, 2010

Hermine Kroon (mediator)

(client)
Hermine hired you as a Alternative Dispute Resolution in 2011

Top qualities: Personable, Expert, Creative

“Michael is een bevlogen Enneagram-deskundige met een speelse manier van aanpak. Hij is dol op wat hij doet en maakt dat met aansprekende voorbeelden inzichtelijk voor de deelnemers aan zijn workshops. Michael de Mediator bevraagt, de Geweldloze Communicator reflecteert en de Animator illustreert. Dat levert speelse, hilarische en bij tijden licht confronterende inkijkjes in de drijfveren van de deelnemers op. Het voorziet hen tevens van effectieve tips voor het versoepelen van communicatie en het omgaan met conflict in werk en dagelijks leven.”

March 8, 2011

Carlien de Roy van Zuydewijn (mediator)

(client)
Carlien hired you as a Trainer and teacher in 2011

Top qualities: Personable, Expert, High Integrity

“Michael´s training and teaching on the topics of ´non-violent communication´ and ´what motivates people to do what they do´ was not only interesting and inspiring, but also makes one want to hear and to know more……! Carlien”

March 23, 2011

Roselie Kommers

advies, coaching en crisismanagement, regel 1 (colleague)
worked directly with you

“De training geweldloze communicatie van Michael is een echte aanrader. Michael is in staat je op een zeer heldere wijze de koppeling bij te brengen van het werken met het enneagram en geweldloze communicatie. Het enthousiasme waarmee hij dat doet, werkt nog lang na. Evenals het effect van de training!!”

May 5, 2011

Athy de With (mediator)

(client)
Athy hired you as a Personal Trainer in 2011

Top qualities: Personable, High Integrity, Creative

“Gelukkig efficiënt met geweldloze communicatie; een erg leuke training was dat op die warme woensdag in april. In een aangenaam kleine groep nam Michael ons aan de hand en overgoot ons met uitleg over en tips voor geweldloze communicatie. Allemaal direct en goed toepasbaar!”

May 10, 2011

 

 


Deelnemerervaringen communicatietraining SOS international

  • “veel herkenbare situaties besproken met daarbij eventuele ‘oplossingen’ en reactie mogelijkheden.”, “merk nu al dat ik dit in de praktijk breng.”
  • “ben me erg bewust dat het woord’ moeten’ niet gebruikt hoeft te worden en gesprekken soepeler verlopen wanneer het woord moeten vermeden wordt!”
  • “Nieuwe, belangrijke inzichten op communicatie geleerd: (foutieve) aannames herkennen. belang achter wat cliënt stelt en zegt leren uitvragen/ uitvinden, ingenomen standpunten herkennen en hanteren” “Het bewust worden van het feit dat datgene wat de cliënt zegt, niet altijd de hulpvraag hoeft te zijn. Er zijn tools aangegeven om deze hulpvraag duidelijk te krijgen.”
  • “Direct bruikbare informatie verkregen.”
  • “interactie met de hele groep, waardoor aandacht goed vastgehouden werd.”
  • “n.b. i.g.v gesprekstechniektraining 1 op 1 is mijn ervaring bij bijv. ”x”, dat aandacht minder wordt en je met bijv. een acteur minder op je gemak voelt. Deze opzet sprak mij beste aan.”
  • “Het meest waardevolle van deze training is de verdieping. Deze is zeer goed te gebruiken in ’t werk, behoeft wel een heleboel training en zelfreflectie. Tevens is het een waardevolle training voor mij als persoon.”
  • “Wat mij erg opviel was de totaal andere opzet, veel interactie met de gehele groep (niet met 1 sparringpartner). Erg veel informatie ontvangen waar ik zeker iets mee wil gaan doen.”
  • “Het zet weer even de puntjes op de i. Het is goed om bewust met elkaar te praten over communicatie. Door de manier waarop de training gedaan werd, bleef het leuk en leerzaam. Met andere woorden voor mij persoonlijk viel het mee en vond ik het zelfs wel leuk.”
  • “er komen een aantal zaken en inzichten aan de orde die nuttig kunnen zijn bij werk en bij communicatie in het algemeen”
  • “een cursus die je meteen in praktijk kan brengen, zowel in werksfeer als in privé, echt leuk !”
  • “Goed opgezette training met duidelijke theoretische onderbouwing. Goede voorbeelden ter verduidelijking stof. Prettig dat er vooral op inhoud werd getraind in plaats van te veel rollenspelen. Geweldloze communicatie werd ook in het algemeen gehouden, waarmee deelnemers dit zelf naar de werksituatie dienen te vertalen.”
  • “Duidelijke uitleg, goede voorbeelden”, “de trainer en training gaf echt een eye opener!”

 


Deelnemerservaringen workshop Academisch Medisch Centrum

“Tijdens de cursus leerde ik dat het handig is om tot de belangen van elkaar te komen, voorbij de standpunten. Vanwege de omgangsregeling met mijn ex van de kinderen was dit erg handig om te gebruiken. Mijn ex en ik hebben totaal andere standpunten en die botsen regelmatig, ook de reden van mijn scheiding. Nu heb ik een gesprek met haar gevoerd die voorbij de standpunten ging en we kwamen eigenlijk tot het besef dat onze belangen gelijk lagen: het welzijn van de kinderen! Hierdoor ontstond een veel betere sfeer”

– dhr. M.J.Kroeb – Academisch Medisch Centrum

“In november 2008 hebben mijn collega’s en ik een workshop “geweldloze communicatie” gehad onder leiding van Michael Schulze. Deze workshop sloot perfect aan bij een eerder dit jaar gevolgde communicatie training. Michael bleek in staat goede, inhoudsvolle discussies los te weken en ons te laten zien dat met een andere benadering van een opmerking/vraag de discussie een veel prettiger verloop kreeg. Het was voor mij een prettige ervaring te merken dat met “kleine” aanpassingen in de gesprekken je, over en weer, meer begrip voor elkaar kunt krijgen. De meeste uitdaging gaat nu uit van de aanpassing van een “mindset” die in feite door deze workshop is bijgesteld, dit zal met kleine stapjes plaatsvinden. Deze verandering begint nu al in mijn werkomgeving zijn vruchten af te werpen maar ook in de dagelijkse contacten buiten mijn werk.”

– dhr. R.J. Poppen – Academisch Medisch Centrum

De cursus geeft goede handvaten voor het geweldloos communiceren. Door middel van een aantal oefeningen wordt de cursist voorbereid op het hoofddoel. Daarna wordt er ruim aandacht besteed aan deze manier van communiceren zelf zowel theoretisch als praktisch. Ter afwisseling en aanvulling wordt er naast het communiceren zelf ook aandacht besteed aan de verschillende menstypen en hoe deze omgaan met hun drijfveren. Ik vond deze cursus een verrijking. Met humor en betrokkenheid leidt Michael je door de aangeboden stof en hij varieert de manier van doceren zodat je alert en betrokken blijft gedurende de cursusdag. Persoonlijk heb ik veel hanvaten aangereikt gekregen om een start te maken met het fenomeen geweldloos communiceren met, en het herkennen van drijfveren bij mensen.

– Henny Steggerda


Deelnemerervaringen mediation

“Mike,

.. had je het nog over een “afsluiting” tussen en mij. Ik had daarin aangegeven, dat ik het fijn vond dat hieraan heeft meegewerkt maar wat ik ook zeer belangrijk vond, en vind, is dat JIJ instaat geweest bent “ons soms open te breken” en de vinger op sommige zere plekken te leggen. Ik wil je hiervoor bedanken, het heeft mij inzicht gegeven aan te geven wat IK wil, dit werkt door in mijn privé en werk.”

NB: Deze tekst is geanonimiseerd en met expliciete toestemming van de auteur/deelnemer geplaatst.

 

Heb je zelf een ervaring met mij die je graag wilt delen met anderen? Stuur me dan een mailtje of maak een recommendation via LinkedIn.

Alvast bedankt,

Michael

 

1 Response » to “Aanbevelingen”

  1. Timo schreef:

    De cursus ”Ontketen je potentieel” van Michael is een absolute aanrader voor mensen die worstelen met bepaalde beperkende overtuigingen. Michael geeft op een inzichtelijke, beeldende, heldere en humoristisch weer hoe dit mogelijk in elkaar zit.
    Ook weet Michael op een integere manier de groep met elkaar te verbinden.
    Ik vond het 2 fantastische dagen waar ik veel heb geleerd over mezelf en anderen. Het geeft me weer nieuwe handvatten voor de rest van mijn leven.
    Bedankt!!!

    Groetjes Timo Boudewijn

Leave a Reply