.

Vier vragen om moeilijke gesprekken te tackelen, ken jij ze?

 

Vragen voor oplossingenMensen stellen me vaak allerlei vragen. Vragen over de omgang met elkaar. Over ruziegesprekken, moeilijke situaties, lastige mensen en hoe ze daar beste mee om kunnen gaan.

En de meest gestelde vraag is zonder twijfel; “Wat maakt nou dat gesprekken bij jou anders gaan dan de gesprekken die ik heb?” En als ik vervolgens zeg wat ik doe, is vaak het antwoord; “Maar dat heb ik gedaan…”.

Tja, ik weet natuurlijk niet wat mensen echt zeggen als ze in gesprek zijn. Ik ben daar niet bij. Dat maakt het erg lastig om in te schatten wat er mis gaat in die gesprekken.

Dus moet ik één en ander naar een ander level verplaatsen. Niet zozeer wat er exact gezegd wordt. Wat je wel of niet moet zeggen. Maar welke vragen je stelt als het mis gaat.

Ik kan rustig stellen dat gesprekken verkeerd lopen als gevolg van miscommunicatie. “Ja,” denk je dan; “lekkere dooddoener, dank je de Koekkoek!”. Begrijpelijk, maar mogelijk is er toch wat meer tussen hemel en aarde wat dat betreft.

Wat is miscommunicatie? Miscommunicatie is als de gesprekken simpelweg langs elkaar heen lopen. Als wat jij zegt niet aankomt bij de ander, en andersom ook niet. En soms heb je dat door, en soms ook niet. Dan blijkt pas veel later dat je het eigenlijk over verschillende dingen had.

Miscommunicatie kan verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen emoties roet in eten gooien. Of tegengestelde standpunten. Of je mening, hulp of advies, hoe goed bedoeld ook, opdringen aan je gesprekspartner.

We zijn waarschijnlijk allemaal wel een beetje bekend met het principe van zender en ontvanger. Als de zender praat, luistert de ontvanger. De ontvanger praat niet terug of erdoorheen want zenden en ontvangen gaat niet tegelijkertijd.

Laten we wel zijn, we kunnen het uren, dagen en zelfs weken hebben over hoe het komt dat de communicatie tussen jou en je gesprekspartner niet vlot…Wat we ook kunnen doen is kijken hoe je in zo’n situatie ervoor kunt zorgen dat het gesprek alsnog goed gaat lopen.

Daarom de vier vragen die je gesprekken en zelfs je leven in positieve zin zullen veranderen. Grootspraak? Ik denk het niet.

Deze vier vragen gaan er namelijk echt voor zorgen dat moeilijke gesprekken anders gaan lopen. Dat je verder komt bij ruzies of tegenstellingen, en dat je het eindelijk weer hebt over waar het over moet gaan.

De vier vragen die je leven gaan veranderen, hier komen ze…

1.     Stel een vraag die gaat over jullie wijze van praten en of die werkt.
Wacht rustig het antwoord af, laat merken dat je het gehoord hebt en geef terug of het voor jou werkt. Vermijd verwijten en vingerwijzen.

2.     Stel vervolgens de tweede vraag of jullie willen dat het werkt.
Luister goed, want tussen de woorden door krijg je heel veel informatie. “Ja, dat wil ik wel maar het duurt allemaal zo lang.” Nodigt uit tot “Ok, dus we willen dat het werkt én dat het sneller gaat, dat wil ik ook.”

3.     Stel vraag drie; waarom jullie zouden willen dat het werkt.
Zoek ook hier in het antwoord naar de gemene deler, iets dat jullie verbindt en waar jullie samen op zoek naar zijn. “Het moet wel werken want anders komen we niet verder en krijg ík bonje.” Negeer de ík-sneer en zeg iets als; “Dat vind ik ook belangrijk, samen verder komen.”

4.     En de laatste cruciale vraag gaat over wat je daarover kunt afspreken.
Maak afspraken over hoe je jullie gesprekken wilt laten werken voortaan. Het kan zo simpel zijn als elkaar laten uitpraten of geen sneers meer geven.

Conclusie: Met deze vier vragen zorg je er in een oogwenk voor dat moeilijke gesprekken, geharrewar en ruziegedrag omslaan in constructieve communicatie. En het is net als met ieder ander recept. Gebruik geen andere ingrediënten en verander de volgorde niet. En jij bakt ook in een handomdraai een geweldige communicatiesoufflé.

 

Succes,

Michael

 

PS: Leer in één dag hoe je moeilijke gesprekken simpel en effectief ombuigt naar waardevolle interactie. Eén dag investering op je leven met kennis en waarde voor de rest ervan. Lees hier wat Now we’re talking je oplevert. 

 

Gerelateerde artikelen

Kun jij toveren met woorden en het gesprek leiden?

Manage jij nou een organisatie of run je een circus?

 

 

Wil je hieronder  je reactie op dit artikel geven? Heel graag, ik nodig je van harte uit!

(c) 2013 Michael Schulze, Ad acta mediation, alle rechten voorbehouden.

Artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of website? Prima, onder vermelding van de onderstaande tekst (inclusief werkende link):  ”Door Michael Schulze, www.minderruzie.nl. Nu met gratis eBook “Hoe versla ik een gorilla?” via  http://www.adacta-mediation.nl/ezine/

Tagged with:
 

Leave a Reply