.

Wacht je af of neem je actie om je doel te bereiken?

actieGelukkig zijn heeft alles  te maken met de mate waarin je je eigen lot kunt bepalen. En dus welkom bij de 3e wet van het universum; De wet van controle. De wet die zegt dat als jij actie onderneemt het universum je zal helpen.

Niet ‘in control’ zijn van je eigen leven is ziekmakend. Telkens weer blijkt uit verschillende onderzoeken dat het niet ‘in control’ zijn van je eigen leven, mensen slecht laat voelen.

Jezelf zielig voelen of op de bank hangen en de wereld de schuld geven is funest. Het is contraproductief en de basis van stress. Stress is op de lange duur dodelijk en doodt daarnaast ideeën, motivatie en geluk.

Kortdurende positieve stress is, aan de andere kant, juist goed voor je. Want deze stress komt voort uit acties om je leven en dat van de mensen om je heen beter te maken

Hoe groter het gevoel van ‘in control’ zijn, hoe groter je geluksgevoel. Daarom hier de drie delen van deze wet die je gaan helpen om je leven (opnieuw) onder controle te krijgen.

1)   Acteer! Doe iets en neem de controle over je eigen leven weer terug. Als je stress ervaart en je gaat iets doen ervaar je direct een stressafname. Maar nadenken over acteren vergroot juist.

2)   Accepteer. Accepteer alleen dát waar je écht geen invloed op uit kunt oefenen. En er zijn maar heel weinig dingen waar je geen invloed op uit kunt oefenen! Ga aan de slag met je ontwikkeling, zoek uitdagingen en accepteer alleen wat je niet kunt veranderen.

3)   Annuleer. Als je acties niet werken én je kunt de situatie niet accepteren, ga dan weg. Stop met tobben en annuleer waar je mee bezig was. En zelfs ophouden zal je helpen om verder te komen en de controle over je eigen leven terug te pakken of te houden.

De grootste klapper maak je door je eigen verantwoordelijkheid te nemen. De schuld bij anderen leggen voor jouw situaties is daarentegen het meest schadelijke wat je kunt doen voor de controle op je leven.

Vergeven, relativeren en je eigen verantwoordelijkheid nemen daarom het beste wat je kunt doen. Het is belangrijk dat je tegen jezelf zegt; Ik ben verantwoordelijk” en dat je redenen bedenkt om anderen te vergeven en van hen en de situatie te leren.

Ik zeg; “Doen!”

 

Michael

PS: Om te kunnen leren zal je veel vragen moeten stellen en ervoor zorgen dat je publiek aandachtig naar je luistert. Wil je waarom dat bijna altijd fout gaat? Meld je dan aan voor het webinar ‘Presenteren, overtuigen en verkopen – Wat je moet weten van krokodillen om je idee, mening of dienst te verkopen’ Klik hier om je gratis aan te melden.

 

 

Leave a Reply