.

Ik help managers en HR- professionals met mínder conflicten méér bereiken.


Ik geloof dat ieder mens beschikt over het vermogen om eigen oplossingen te realiseren. Achter iedere ruzie, weerstand of conflict zit een verhaal, luister naar dat verhaal en je luistert naar waar het écht om gaat. Zo kom je samen tot oplossingen die goed zijn voor alle betrokkenen. 

Door training, coaching en mediations geef ik inzicht in hoe ruzies ontstaan en hoe je weer samen verder kunt. Daarbij zorg ik er altijd voor dat je inzicht krijgt in wat voor jou belangrijk is zodat je daar vanuit kunt praten in plaats van wat je van de ander wilt. Soms is dat licht onwennig en zul je zelfs weerstand ervaren. Geen paniek, dat hoort bij het proces. Om daar doorheen te komen heb je soms wat durf nodig, een beetje lef.

 

“Onorthodoxe methode, buitengewone resultaten!”

 

Als je met mij werkt dan zorg ik ervoor dat…

  • onderlinge afstemming verbetert waardoor mensen weer met elkaar gaan praten. Met inzicht in de belangen achter de standpunten volgt mildheid en ruimte voor het uitwisselen van kennis en ideeën. In deze positieve sfeer voelen mensen zich beter en dat werkt!
  • weerstand afneemt en ruzies worden opgelost. Zodat het weer soepel loopt en dingen die eerder weken bleven liggen worden opgepakt. Ruzies worden teruggebracht naar meningsverschillen en daar vandaan naar gedragen oplossingen die de belangen van alle betrokkenen dienen.
  • mensen zich weer durven te profileren en ‘meedoen’ belangrijk wordt. Waarbij mensen zich bewust worden van wat hun opstelling, wat die doet met anderen. Mensen voelen zich weer gewaardeerd.
  • ziekteverzuim terugloopt en je weer grip op je leven, je werk en de mensen om je heen krijgt. Waardoor ruziegedrag minder snel de kop op steekt en te voorkomen is, zodat je veel makkelijker met mensen kunt schakelen en zaken oppakken.
  • je bekend raakt met je drijfveren, de onbewuste psychologie achter het gesproken woord en de overtuigingen die maken dat wat we doen en waarom we daarmee doorgaan, ook als het tegen ons werkt. Drijfveren helpen ons, bepalen ons wereld- en zelfbeeld en staan tegelijkertijd verdere ontwikkeling in de weg en zijn de grootste oorzaak van conflicten.

 

De basis van mijn filosofie is dat iedereen ertoe doet en er mag zijn. Deze ZEN boeddhistische attitude, gevoel voor humor en kennis van zaken zorgen voor een veilige respectvolle omgeving gebaseerd op neutraliteit, openheid en integriteit waarin besproken kan worden wat anders niet kan. De psychologische inzichten achter het gesproken woord maken dat je erachter komt wat er écht speelt. Daarmee geef en ontvang je respect, ontstaat mildheid en voorkom je weerstand.

 

Uit ervaring weet ik hoe groot de invloed van ruzie, weerstand en onvrede is op je werk en je leven. Daarom heb ik op een gegeven moment besloten dat ik het anders wilde en ben ik mediator geworden. Die kennis heb later weer aangevuld met de kennis van de psychologische drijfveren en geweldloze communicatie. Deze unieke combinatie van kennis en ervaring maken dat werken met mij altijd veilig voelt en ik moeilijke zaken toch niet uit de weg ga. Je blijft altijd zelf diegene die beslist wat je wilt doen en hoe je de verkregen inzichten wilt inzetten.

“Durven is even je evenwicht verliezen; niet durven is uiteindelijk jezelf verliezen.”

– Sören Kierkegaard 1813-1855

 

Klik hier om te lezen hoe ik jou, je team of organisatie kan bijstaan.